Cine Challenge Groningen 2022

De Cine Challenge is een jaarlijks terugkerende filmwedstrijd voor de korte fictiefilm. Elke editie kent een eigen thema. De fictiefilm speelt zich altijd af in onze regio Groningen. Editie 2022 heeft als thema Western.

Projecten

Stichting de Productie wil een productiehuis zijn en een platformfunctie richting de Groninger filmmaker. Dit bereiken we door makers aan te trekken en te faciliteren in hun maakproces. Dit kan gaan om het beschikbaar stellen van faciliteiten, het helpen uitdiepen van scenario’s of ondersteunen van de productie maar ook met bijvoorbeeld het helpen zoeken naar fondsen en subsidiemogelijkheden. Bovendien willen we makers stimuleren tot het maken van fictiefilm door de jaarlijks terugkerende filmwedstrijd de Cine Challenge.  Daarnaast produceert de Stichting zelf film en series die een nationael en internationale uitstraling hebben en onze provincie op vele fronten positief over het voetlicht brengt.  

Cine Challenge 2021

De eerste editie van de Cine Challenge stond in het teken van Film Noir. Maar liefst 13 inzendingen dongen mee naar de prijzen. 

De Tent Uit

Stichting de Productie gaat voorjaar 2022 van start met de opnames van de regioserie De Tent Uit. Een 8-delige serie in en over de provincie Groningen.

Een dag uit duizend dromen

In 2013 was de 6-delige televieserie Een Dag Uit Duizend Dromen te zien op OOG tv. Deze serie van Stichting de Productie kwam tot stand door een creatieve samenwerking tussen professionals, studenten en buurtbewoner

Blau

Stichting de Productie Groningen wil samen met animator en filmmaker Antonia Rehnen en sounddesigner Wart Wamsteker de korte animatie, onder de titel Blau co-produceren en tot stand brengen.

Jouw Project

Wil jij dat binnenkort jouw project hier staat? Neem dan contact op met ons.

Doneren

Beste filmliefhebber, Om de ontwikkeling van de filmcultuur in Groningen doeltreffend te stimuleren, zijn we via diverse kanalen op zoek naar financiële armslag.