Cine Challenge Groningen 2023

Burgertastisch Avontuur wint Cine Challenge 2023!

Tijdens een livestream talkshow die werd gehost door Bram Douwes werden in de categorieën Beste Film, Beste Acteur, Beste Montage en Beste Cinematografie, de winnaars bekend gemaakt door de vakjury onder leiding van filmmaker Julian Verkerk.

In de categorie Beste Film won de film Burgertastisch Avontuur van Antonie Ooms. De vakjury vond de film ‘Burgertastisch avontuur’ op vele fronten een originele en geslaagde roadmovie. “Het simpele en heldere scenario staat als een huis en zorgt ervoor dat de kijker onmiddellijk wordt meegezogen in het Burgerman-universum”. De makers ontvangen een filmtegoed van 500 euro.

Verder waren er prijzen voor de op Schiermonnikoog opgenomen film Schepping (Beste Cinematografie); de prijs voor de Beste Acteur ging naar Willem Bleijenburg voor zijn innemende en kwetsbare acteerwerk in de film Uit de Maat en Burgertastisch Avontuur viel ook in de prijzen in de categorie Beste Montage.

Volgens de jury spatte de liefde voor film bij alle inzendingen van het scherm af. De jury was onder de indruk van de creativiteit, de originele invalshoeken en de spannende en mooie

verhalen. Het doet de jury goed om te zien dat filmmaken leeft in Groningen.

Winnende films Cine Challenge 2023

Beste Film: Burgertastisch Avontuur - Antonie Ooms​

Beste Acteur: Uit de maat - Willem Bleijenburg​

Beste Cinematografie: Schepping - Roxy Wachtmeester​

Beste Montage: Burgertastisch Avontuur - Antonie Ooms