Cine Challenge Groningen 2023

De Cine Challenge Groningen komt weer terug in 2023! Na twee succesvolle eerder edities zal de cine challenge begin 2023 weer plaats vinden. Vanaf 2 januari zal de inschrijving open gaan. 

Het genre van deze editie is roadmovie. Een roadmovie is film waarin de hoofdpersonen een reis maken. Die reis staat gedurende de hele film centraal. Vaak ondergaan de hoofdpersonages ook een mentale reis. Wij zijn heel benieuwd hoe de deelnemers samen met ons deze reis gaan maken!

Ben je een student, een beginnende filmer, amateur of al een echte professional en is film maken je passie? Dan dagen wij je graag uit om mee te doen! Deze editie zal de winnede film een prijzenpakket ontvangen. 

De ingezonden films moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: Het genre is “Roadmovie” en de film moet tussen de 1 tot 15 minuten duren. De film speelt zich af in/of heeft een connectie met de stad/regio Groningen.

Inzendingen moeten ingeleverd zijn voor zondag 16 april 2023 voor 00:00. Inleveren kan digital via de website

Op 11 mei vindt de bekendmaking van de prijswinnaars plaats in de categorieën Beste film, Beste montage, Beste Cinematografie en Beste Acteur.

 

Meld je aan voor de Cine Challenge 2023!

    Winnende films Cine Challenge editie 2022

    Beste Film: WTF is life - Ivar Berends

    Beste Acteur: De slechte uit "Western Kwartier - Antonie Ooms"

    Beste Cinematografie: Wasted Cowboys_ a short Playmobil stop motion - Frank Boxman