Cine Challenge Groningen 2023

Open Call Filmwedstrijd “De Cine Challenge Groningen” verlengd! 

De open call voor de Cine Challenge 2023 wordt wegens vele aanmeldingen verlengd!

Inschrijven voor de derde editie van de Cine Challenge kan nog tot en met 21 mei 2023!

 

Ben je een student, een beginnende filmer, amateur of professional en is film maken je passie? Dan dagen wij je graag uit om mee te doen. 

Het genre van deze editie is roadmovie. Een roadmovie is een film waarin de hoofdpersonen een reis maken. Die reis staat gedurende de hele film centraal. Vaak ondergaan de hoofdpersonages ook een mentale reis. 

De ingezonden films moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: Het genre is dus “Roadmovie” en de film moet tussen de 1 tot 15 minuten duren. De film speelt zich af in/of heeft een connectie met de stad/regio Groningen.

Inzendingen moeten ingeleverd zijn voor zondag 21 mei 2023 voor 00:00. Inleveren kan digitaal via de website

Viewing inzendingen met bekendmaking nominaties.

Voor deze derde editie van de Cine Challenge organiseren we op 8 juni een viewing van alle inzendingen.

We zullen op deze avond ook de nominaties bekendmaken in de categorieën:

Beste film, Beste montage, Beste Cinematografie en Beste Acteur.

Tevens zal op deze avond het publiek gevraagd worden hun favoriete film te nomineren voor de publieksprijs.

De avond is gratis en begint om 19.30 uur in het Verzet aan de Verzetsstrijderslaan 2.

Een week later op 15 juni vindt tijdens de awardshow -welke ook online live te volgen is- de bekendmaking van de winnaars plaats. 


Het Juryteam

Julian Verkerk (1999) is geboren en woonachtig in Groningen en studeerde in 2020 cum laude af aan de opleiding ‘Time Based Design’ aan kunstacademie Minerva. Hij is werkzaam als regisseur, vormgever en scenarioschrijver voor zijn eigen film- en theaterprojecten. Daarnaast is hij freelance grafisch vormgever en production designer. Met zijn afstuderen won hij in 2020 het Harry Wich Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Brecht van Eyndhoven is cultureel ondernemer, voorzitter van het bestuur Fablab Groningen en bestuurslid van de Filmvereniging Groningen. Zij studeerde film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en werkte sindsdien als manager, docente en domeindeskundige film en Communicatie&Multimedia design voor diverse organisaties in Nederland en het buitenland. In Dublin werkte zij bij het Netwerk voor de Ierse Filmindustrie en in Rome was zij als docente cinema verbonden aan de Sapienza Universiteit. Met deze ervaringen als basis, en cultuur en kunst als inspiratie, richtte zij in 2012 het interdisciplinair adviesbureau Mediamente op. Sinds 2015 is Groningen haar thuisbasis. 

Vanaf een jonge leeftijd volgde Albert Hidding acteerlessen aan de Jeugdtheaterschool Groningen en speelde hij in verschillende theaterproducties. Na het zien van “The Truman Show” van Peter Weir in 1998 werd Albert gegrepen door film. Dit leidde uiteindelijk tot het behalen van een bachelor in Kunsten, Cultuur en Media in Groningen, waar hij zich specialiseerde in de films van David Cronenberg. Vervolgens voltooide hij een masteropleiding in Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds zijn afstuderen in 2012 werkt Albert als zelfstandig regisseur, cameraman en editor in Groningen, waar hij opdrachten uitvoert voor bedrijven en organisaties. Albert won in 2019, samen met zijn team Groenling, de eerste prijs bij het 48 Hour Film Project Leeuwarden.

    Winnende films Cine Challenge editie 2022

    Beste Film: WTF is life - Ivar Berends

    Beste Acteur: De slechte uit "Western Kwartier - Antonie Ooms"

    Beste Cinematografie: Wasted Cowboys_ a short Playmobil stop motion - Frank Boxman