Een dag uit duizend dromen

De Korrewegwijk en de Hoogte in de stad Groningen waren in 2012 het decor van de zesdelige dramaserie ‘Een dag uit duizend dromen’. Voor studenten van het Noorderpoort was het project een uitgelezen kans om filmervaring op te doen en eens van dichtbij te ervaren hoe het is om een televisieserie te maken en te produceren. Aan de serie werkte een aantal professionele filmmakers mee, die allen hun roots in Groningen hadden. Buurtbewoners droegen bij door hun huis als filmlocatie beschikbaar te stellen, productiewerkzaamheden te verrichten of figurant in 1 van de afleveringen te zijn. Voor deze bewoners van de twee volkswijken een interessant project om samen de schouders onder te zetten, en elkaar zo beter te leren kennen. De dramaserie was te zien op OOG TV en op Youtube

Het verhaal

In deze komische televisieserie dagdromen bewoners van de Korrewegwijk en de Hoogte over het winnen van de postcodeloterij, verlangen ze naar de grote liefde, zijn achterdochtig naar hun buren of hopen op betere tijden. Allemaal gaan ze vanavond naar het grote wijkfeest op het Bernouilleplein.

In elke aflevering worstelen de verschillende personages gedurende één dag met hun dagelijkse problemen. Zo vindt Gerrie’s echtgenoot het hele feest maar geldverspilling. Krijgt ze haar weerbarstige man uiteindelijk toch mee of blijft hij zich verschansen in zijn camper? Fré, de vriendelijke homo uit de Berenflat durft na verschillende bedreigingen voor geen goud meer naar het feest en een getergde buurman van luidruchtige studenten raakt op miraculeuze wijze zijn hond kwijt.

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor het feest in volle gang. Podia worden opgebouwd, ballonnen opgeblazen, bomen volgehangen met vlaggetjes en de zomerhit Een dag uit duizend dromen schalt over het terrein. De organisatie heeft de touwtjes stevig in handen. De uitreiking van de Gulden Grijper is tot de puntjes voorbereid. Een hele batterij artiesten is uit de kast getrokken, bekende en onbekende muzikanten zullen hun opwachting maken. Niets lijkt een succes meer in de weg te staan; het feest draait ’s avonds dan ook al snel op volle toeren maar waarom scheuren er plots drie politiewagens het feestterrein op en waar komt die brand ineens vandaan??

Naar een idee van Melcher Hillmann. Tekst Marie Kiebert/co-auteur Lisa Terpstra

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4

Aflevering 5

Aflevering 6