Stichting de Productie

In 2009 werd Stichting de Productie Groningen opgericht vanuit de droom om meer infrastructuur voor film te realiseren in de regio Groningen. Meer makers die zich blijvend in de regio wilden vestigen. Meer producties die diezelfde prachtige regio met volop cultuur, natuur en historie op film zouden kunnen vastleggen. Meer facilitaire bedrijven en productiemaatschappijen die aan zouden haken. Meer filmprofessionals die niet naar het westen verhuizen maar in Groningen hun toekomst willen realiseren. Om het een en ander vlot te trekken werd een Groningse televisieserie ontwikkeld waarbinnen professionals, studenten en buurtbewoners samenwerkten. In 2013 zag deze tv-serie het levenslicht en bleek het een community-art project avant-la-lettre. De stichting is in 2019 nieuw leven in geblazen nu met het doel om de economie van Groningen een boost te geven door de regio tot filmproductie-locatie van Nederland te bombarderen: Mosterd Movies!

Onze missie en visie

Stichting de Productie Groningen heeft als missie de filmindustrie in Groningen te stimuleren en versterken door het initiëren, ontwikkelen en (co-)produceren van fictiefilm: speelfilms, korte films, animatie en dramaseries. Onze stichting heeft cultureel zelfbewustzijn en regionale eigenzinnigheid hoog in het vaandel staan. Onze verhalen leggen weliswaar de focus op Groningen, maar hebben altijd een mondiaal publiek voor ogen. Juist met ‘onze achtertuin’ kunnen we, in artistiek opzicht, wereldwijd het verschil maken. Stichting de Productie Groningen houdt zich aan de uitgangspunten zoals geformuleerd in de Code Cultural Governance, Fair Practice Code, Code Diversiteit en Green Film Making. De werkwijze van Stichting De Productie is inclusief, met oog voor onderscheidende lokale elementen en inzet van professionals naast amateurs en studenten. Films maken is een vak dat je het beste vanuit de praktijk leert. De Productie wil filmtalent ontwikkelen en het filmklimaat in Groningen versterken en vindt het daarom noodzakelijk een toenemend aantal filmproducties te realiseren. Daarbij heeft de stichting geen winstoogmerk en dient zij ten alle tijden het algemeen en maatschappelijk, artistiek belang.

Samenwerken met Stichting de Productie

Films maken is ‘teamsport’ en samenwerken is voor de totstandkoming ervan van cruciaal belang. De Productie wil graag brede coalities vormen en gezamenlijke belangen opzoeken van diverse aspirant partners in zowel educatief, economisch, cultureel en sociaal maatschappelijk opzicht. Ben je filmmaker of heb je ambitie om dat te worden? Heb je een goed, origineel en artistiek idee? Maar misschien wil je liever onder de paraplu van een Stichting produceren? Heb je ondersteuning nodig bij het aanvragen van een subsidie of zou je graag eens een deskundige naar jouw concept willen laten kijken? Neem dan contact met ons op en wie weet kunnen we jou verder helpen!