Cine Challenge Groningen 2021

In seizoen 2021 vond de eerste editie van de Cine Challenge Groningen plaats. Deze filmwedstrijd is in het leven geroepen om de makers van amateur tot professional te stimuleren korte fictiefilms te produceren. In deze eerste editie, die in het teken stond van de Film Noir deden 13 inzendingen mee. Een deskundige jury onder aanvoering van Rosa Lackroy (winnares Beste Film Groninger filmfestival editie 2021) verkoos een aantal winnaars in de categorieën: Beste Film, Beste cinematografie en Beste acteur. Respectievelijk Weer Samen van Jelle Buning, Een oneindige Zee van Luc Mulder en Roger Goudsmit (Weer Samen)

Inzendingen Cine Challenge 2021

Winnende films 2021

Video afspelen

Beste Film

Weer samen - Jelle Buning

Regisseur Jelle Buning maakte de sfeervolle Film Noir Weer Samen.
Een beschadigd politierechercheur raakt in de ban van een kwetsbare vrouw. Moet hij haar redden of wordt er dubbelspel gespeeld?  De stad Groningen – of is het toch New York? – vormde het decor voor deze prachtige sferische film en de hoofdrolspelers konden zo weggelopen zijn uit een Philip Marlow film

Beste Acteur

Roger Goudsmit (Weer samen)

Toneel en filmacteur Roger Goudsmit stond garant voor de rol van gekwetste rechercheur die in de ban raakt van een mooie maar gevaarlijke vrouw. De jury was onder de indruk van zijn vertolking van de beschadigde Frank, die welhaast een Philip Marlow met demonische trekjes lijkt.

Video afspelen

Beste Cinematografie

Een oneindige zee - Luc Mulder

In deze  film onder regie van Thalia Bless speelt een getroebleerde ex-rechercheur voor eigen rechter om de uitwassen van mensenhandel in de zogenaamde online red rooms te bestrijden. De prachtige cinematografie zet het landschap van Groningen neer als een uitgestrekte deprimerende toendra waar inderdaad weinig goeds uit voort kan komen.

Weer samen

Hoatmisdrief

Man of mystery

Baby I was yours

Een oneindige zee

Unforgettable past

Shadow of water

Moordletters

Schaakrat

De Vesuvius

Noirchallenge