De Tent Uit

Stichting de Productie produceert De Tent Uit, een regioserie in en over de provincie Groningen. De serie bestaat uit acht korte afleveringen van een half uur, afgetrapt met een pilotaflevering. De Tent Uit neemt de kijker mee de provincie in en laat aan de hand van een tragikomische verhaallijn, de veelzijdigheid en schoonheid van de Groningse natuur en cultuur zien alsmede de provincie als aantrekkelijke toeristisch trekpleister voor lokaal, nationaal en internationaal publiek. In het maakproces is er gelegenheid tot participatie voor inwoners van Groningen die hand en spandiensten verlenen rondom de set. Op alle filmtechnische fronten zijn er meester-gezeltrajecten en snuffelstages waarbij filmtalent in de dop werkervaring kan opdoen onder leiding van een professionele cast en crew

Synopsis

In De Tent Uit heeft ex-quizmaster Hans zijn laatste geld in een vervallen vakantiepark gestoken en wil die omvormen tot een glamping. Hij huurt de incompetente maar ambitieuze Agnes in als eenpersoons animatieteam. Hoop, wanhoop, glamour en koeienmest komen samen in een tragikomische mix, terwijl in de tussentijd de droom van Hans als een zeepbel uiteen knapt. Elke nieuwe aflevering brengt nieuwe campinggasten en nieuwe sores met zicht mee, terwijl de gasten  toeristische trekpleisters van Groningen bezoeken.

Planning

De gehele regioserie staat vooralsnog gepland voor de periode voorjaar 2022 t/m december 2024, uitgaande van 8 afleveringen. We beginnen met het produceren van de pilotaflevering in de periode maart t/m september 2022.