Cine Challenge 2025

Het wachten is voorbij: het genre van de Cine Challenge 2025 is “FANTASY”! Laat je creativiteit de vrije loop en breng jouw fantasiewereld tot leven in een unieke film of animatie tussen de 1 en 15 minuten. Laat je inspireren door de grote werken als Pan’s Labyrinth van fantasypionier Guillermo del Toro of kijk de klassieker Conan the Barbarian om in de stemming te komen.

Lever je film in voor 1 mei 2025 om mee te dingen naar de prijzen! De winnaar van de Beste Film ontvangt €500,- Geef je snel op via het aanmeldformulier onder aan deze pagina, en wordt lid van onze Cine Challenge 2025 community.

Nathan de Vries opnieuw host van de Cine Challenge Awardshow!

Vorig jaar presenteerde Nathan de Vries de Cine Challenge 2024, en dit jaar keert hij terug als host van onze favoriete awardshow van Groningen! Naast de Cine Challenge kan je Nathan onder andere kennen van het VPRO Radio 1 programma ‘Een Uur Cultuur’.

De droom van Nathan de Vries was om ooit op de Amerikaanse televisie een ster te worden. Daarom besloot hij op 22 november 2014 mee te doen aan de BNN Talentday. Van de 9994 kandidaten werd hij uiteindelijk aangesteld als presentator bij BNN University, waar hij items maakte voor het online themakanaal van 101tv. Hierna presenteerde hij naast Tim Hofman, Geraldine Kemper en Gwen van Poorten nieuwe seizoen Spuiten en Slikken en bleef hij nog 3 jaar bij BNNVARA rondhangen waarna hij verder ging als freelance presentator en programmamaker en werkte onder andere samen met Omroep Human/VPRO, Forum Groningen, AFC Ajax en het Eye Museum.

Als geboren en getogen Groninger heeft Nathan de Vries lang in de provinciehoofdstad gewoond. Na zijn VWO-diploma, volgde Nathan de opleiding Communicatie aan de Hanzehogeschool. Een studie die hem weinig voldoening gaf, totdat de mogelijkheid zich voordeed om stage te lopen bij de lokale tv-omroep van Groningen: OOGtv. Het laatste jaar van zijn studie specialiseerde hij zich in Mediastiek. Daar maakte hij zijn eerste documentaire, over acteur Peter Tuinman. Na afgestudeerd te zijn begon hij aan de productie van het studentenprogramma ‘Mag Ik even Binnen Kijken’. 

Nathan

de Jury is bekend! Fleur Nonnekes

Fleur nonnekes 4

Fleur Nonnekes (1997) is een filmmaker uit Veendam en studeerde af aan de HKU in Utrecht.

Haar werk beweegt zich tussen videoclips, documentaires en fictie – vaak gecombineerd in hybride vormen. Spelenderwijs experimenteren en vernieuwen is haar tweede natuur.
De afstudeerfilm Kon Minder is daar een mooi voorbeeld van: een kleurrijk en komisch portret als ode aan Groningen. De film werd vertoond op festivals, in Noordelijke theaters en op RTV Noord tijdens kerst 2023.
Met een voorliefde voor absurde en komische verhalen over het alledaagse, romantiseert Fleur graag de lulligheid en nietigheid van het menszijn – want er mag best wat vaker gelachen worden. Op dit moment werkt ze aan een nieuwe Groningse documentaire over een groep seniorenartiesten die met een circustent door het Groningse landschap trekken.

Bjorn Wiegers

Elk jaar vraagt de organisatie van de Cine Challenge traditioneel een van de winnaars van De Beste Groninger Film om deel te nemen aan de jury van de Cine Challenge, en dit jaar is dit Bjorn Wiegers!

Bjorn Wiegers (25) is foto- en videograaf uit Emmeloord, voornamelijk actief in de commerciële sector. Naast zijn werk voor opdrachtgevers zet hij zich vol enthousiasme in voor creatieve passieprojecten.

In de afgelopen jaren werkte hij mee aan diverse shortfilms in verschillende rollen. In 2024 regisseerde hij zijn eerste eigen shortfilm tijdens een 48 Hour Film Project. Die film, Love Language, werd bekroond als Beste Groninger Fictiefilm bij het festival van dat jaar. Een mijlpaal die smaakt naar meer.

Bjorn Wiegers - Cine Challenge 2025
Portret Niels_KLEIN_PixelBrouwers - 001

Niels Brouwers

Niels Brouwers (31) is een visueel verteller uit Groningen en oprichter van PixelBrouwers (voorheen FotografieNiels).

Al op jonge leeftijd koos hij voor het film- en fotografievak, na een korte studie Communicatiesystemen.

Waar zijn carrière begon in de commerciële wereld, verschoof zijn focus gaandeweg naar verhalen die cultureel of maatschappelijk relevant zijn. Deze koerswijziging leidde uiteindelijk tot de oprichting van Stichting Noordelijke Verhalen.
In zijn werk staat de esthetiek centraal, niet als versiering, maar als krachtig middel om een boodschap te laten resoneren. Door mensen de schoonheid van een onderwerp te laten zien, ontstaat verbinding en betrokkenheid – precies wat Niels met zijn films wil bereiken.

Lees hier de algemene voorwaarden.