bekijk hier de live-registratie van
de Cine Challenge Awardshow 2024

De genomineerden en winnaars van de Cine Challenge 2024 - foto: Lotte van Mierlo

De Cine Challenge 2024 was een geweldig groot succes. De film zijn gemaakt, het angstzweet is bijna opgedroogd en de Cine Challenge 2024 is voorbij: het was een geweldige show! Volgens de jury was de kwaliteit van de inzendingen ongekend hoog en wisten de makers het genre horror geloofwaardig over het voetlicht te brengen. De jury was onder de indruk van de creativiteit, de originele invalshoeken en de realistische special effects. Het doet de jury goed om te zien dat filmmaken in Groningen een enorme vlucht aan het nemen is.

Tijdens een livestream talkshow die werd gehost door programmamaker Nathan de Vries werden in de categorieën Beste Film, Beste Acteur, Beste Cinematografie en Beste Production Design de winnaars bekend gemaakt door de vakjury onder leiding van filmmaker Ayan Egal.

In de categorie Beste Film won de film Mangat van Julian Cruiming. De vakjury vond de film ‘Mangat intrigerend en horror ademend. Het realistische spel en dicht op de huid shots zorgden voor een beklemmend gevoel”. De makers ontvangen een filmtegoed van 500 euro. Verder waren er prijzen voor de sferische en op het Groningse platteland geschoten film Loer van Paul Engelsman (Beste Cinematografie); de prijs voor de Beste Acteur ging naar Lisa de Graaf in de film Unseen voor haar subtiele spel waarbij de angst bijna tastbaar aanwezig was. In de categorie Beste Production Design won De Borg van Luca Deiana, en de felbegeerde De Publieksprijs ging naar: Megro van Handenwasproducties.

Alle teams gefeliciteerd, en hopleijk tot volgend jaar, met nieuwe films, nieuwe kansen en een nieuw genre!

Beste Film winnaar: Mangat - In Depth Productions nominaties:

Loer – Paul Engelsman, 9:50min. teaser

Mangat – In Depth Productions, 15min. teaser

De Borg – De Bom, 14:15min. teaser

Beste Acteur winnaar: Lisa de Graaf - Unseen
nominaties:

 Johan Stapert Dreaming No more, Esteban Films trailer

Marco Barghorn Mangat, In depth productions  teaser

Lisa de Graaf Unseen, Resonance Cinemas trailer

Beste Cinematografie winnaar: Loer - Paul Engelsman
nominaties:

Mangat – In depth productions teaser

Loer – Paul Engelsman teaser

De borg – De Bom teaser

Beste Production Design winnaar: De Borg - De Bom
nominaties:

Horror Anthology – Inanimie trailer

De Borg – De Bom teaser

De Schim – Clueless Productions trailer

De Publieksprijs ging naar: Megro - Handenwasproducties

de Awardshow

Tijdens de live talkshow op 6 juni maakt de Productie Groningen de winnaars bekend van de Cine Challenge 2024 in de categorieën Beste film, Beste Cinematografie, Beste Acteur en Beste Production Design. De avond wordt gehost door programmamaker en freelance presentator Nathan de Vries (bekend van oa. Spuiten en Slikken BNN Vara). De awardshow vindt plaats in het Verzettheater aan de Verzetsstrijderslaan 2 bij Noorderpoort Kunst en Multimedia.

handige informatie:
De awardshow vindt plaats in het Verzettheater aan de Verzetsstrijderslaan 2 te Groningen, de inloop is om 19.30 uur en de bar beneden is open. De show begin  en de algemene kickoff is om 20:00h in zaal Verzet. De entree tot dit evenement is gratis.

Kom je met de auto? Dan kan je achter het pand parkeren, navigeer naar Verzetsstrijderslaan 4 en rijdt onder de slagboom door.  Als je met het openbaar vervoer komt is de locatie op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station Groningen. De zaal is rolstoeltoegankelijk. 

De feestelijke uitreiking in Horror-thema is ook te volgen via een meer-camera livestream, verzorgt door studenten van het Noorderpoort college, op het YouTube kanaal “de productie Groningen.”

Heb je vragen over de Cine Challenge?
Neem contact op met de productie via 06 26253315

wij stellen voor de host van de Cine Challenge Awardshow 2024:
Nathan de Vries

De droom van Nathan de Vries was om ooit op de Amerikaanse televisie een ster te worden. Daarom besloot hij op 22 november 2014 mee te doen aan de BNN Talentday. Van de 9994 kandidaten werd hij uiteindelijk aangesteld als presentator bij BNN University, waar hij items maakte voor het online themakanaal van 101tv. Hierna presenteerde hij naast Tim Hofman, Geraldine Kemper en Gwen van Poorten nieuwe seizoen Spuiten en Slikken en bleef hij nog 3 jaar bij BNNVARA rondhangen waarna hij verder ging als freelance presentator en programmamaker en werkte onder andere samen met Omroep Human/VPRO, Forum Groningen, AFC Ajax en het Eye Museum.  

Als geboren en getogen Groninger heeft Nathan de Vries lang in de provinciehoofdstad gewoond. Na zijn VWO-diploma, volgde Nathan de opleiding Communicatie aan de Hanzehogeschool. Een studie die hem weinig voldoening gaf, totdat de mogelijkheid zich voordeed om stage te lopen bij de lokale tv-omroep van Groningen: OOGtv. Het laatste jaar van zijn studie specialiseerde hij zich in Mediastiek. Daar maakte hij zijn eerste documentaire, over acteur Peter Tuinman. Na afgestudeerd te zijn begon hij aan de productie van het studentenprogramma ‘Mag Ik even Binnen Kijken’.

A.egal

jury voorzitter: Ayan Egal

Ayan Egal is actrice, scenariste en filmregisseur. Haar carrière begon op vijftienjarige leeftijd aan de Jeugdtheaterschool Meeuw in Leeuwarden, waar ze haar passie voor acteren ontdekte en in diverse producties te zien was. Na haar theaterervaring maakte ze de overstap naar televisie en film, waarin ze rollen vertolkte, zoals in series als “Flikken Maastricht“, “Het mysterie van…” en “A’dam – E.V.A.“.

Sinds 2022 heeft Ayan zich toegelegd op het schrijven en regisseren van korte films. Met haar team ‘NakedHearts Film’ heeft ze enkele opmerkelijke projecten gerealiseerd, waaronder de Western “Grijs Gebied” (2022) en de mood trailer “Koud Water” (2023). Haar recente werk is erkend met de titel ‘Beste Film’ op het 48HFP Groningen (2023), en ze krijgt de eer om in mei haar sci-fi film “AETHAR” (2023) te screenen op het ‘Short Film Corner’ van het Filmfestival Cannes.

jurylid: Joey Benistant

Mijn naam is Joey Benistant, ik ben een regisseur, storyteller en video editor uit Groningen. In 2023 maakte ik de documentaire ‘Het leven is niet kort genoeg’ voor BNNVARA, waarin ik vertel over mijn verslaafde beste vriend Matthijs.

De popcultuur waarmee ik opgroei heeft een grote impact op mij. In de 90s is entertainment iets minder heilig en veilig, iets minder gecontroleerd. Op mijn 17de krijg ik een camera en begin ik, geïnspireerd door reality-televisie, mijn eigen leven vast te leggen.

”Ik grijp mijn camera, ga met vrienden naar buiten en film. Ik ontwikkel mijn eigen skills door te doen en goed te kijken naar mijn favoriete films”.

Mijn instelling zou je kunnen omschrijven als ”punk”. Niet qua uiterlijk, maar qua gedrag. Ik zet mij af van de norm, breek regels, en heb een DIY-mentaliteit. Zo maak ik video’s.

Johanneke D

jurylid: Johanneke Dijkstra

Filmmaker en interdisciplinair kunstenaar Johanneke Dijkstra weet als geen ander hoe je verhalen vertelt middels film. Diens werk maakt dingen bespreekbaar waarover je liever niet, of moeilijk spreekt. Film dient als vervoersmiddel voor over deze hobbelige wegen. Johanneke won meerdere awards met diens films. Onder de naam JONNA. @jonna.mov maakt zij fictiefilms, documentaires en interdisciplinaire performances – altijd met een overkoepeld thema: veerkracht. Ook geeft ze les in film èn filosofie aan de Kunstacademie en werkt ze sinds kort mee aan een serie voor Netflix.

donderdag 30 mei 19uur Verzetsstrijderslaan 2

Op 30 mei a.s. vindt de viewing plaats van de inzendingen voor de Cine Challenge 2024. We vertonen maar liefst 18 geweldige horrorfilms in twee zalen aan de Verzetsstrijderslaan 2 te Groningen. Deze avond zal de host van de avond Sela de Vries  bekend maken welke film genomineerd zijn door de jury. De categorieën zijn Beste film, Beste Cinematografie, Beste Acteur en Beste Production Design.

handige informatie:
De viewing vindt plaats in het Verzettheater (blok A en B) en het Verzetje (blok C en D) aan de Verzetsstrijderslaan 2 te Groningen, de inloop is om 18.30 uur en de bar beneden is open, en de algemene kickoff is om 1900h in zaal VERZET.
De entree is gratis.

Kom je met de auto? Dan kan je achter het pand parkeren, navigeer naar Verzetsstrijderslaan 4 en rijdt onder de slagboom door.  Als je met het openbaar vervoer komt is de locatie op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station Groningen. Beide zalen zijn rolstoeltoegankelijk. 

Bij vragen, neem contact op met de productie via 06 26253315

Heb je vragen over de Cine Challenge?
Neem contact op met de productie via 06 26253315